Mernye Község Polgármestere – Kisfalusi András

Mernye Község Polgármestere – Kisfalusi András

Polgármesterként különleges öröm egy olyan vállalkozás fejlődését nyomon követni, amely oly sok szálon kötődik a településhez, mint a Minorits Gépgyártó Kft. Mernye községhez.

A történet a rendszerváltás idején kezdődött, amikor Minorits József, mert nagyot álmodni és volt elég bátorsága, akaratereje és kitartása, hogy megvalósítsa álmát és 1989-ben megalapítsa vállalkozását.

Az azóta eltelt több mint negyed évszázadban természetesen voltak jobb és rosszabb időszakok, de szorgalmas munka és a kitartás meghozta eredményét. A Kft. rengeteg, környéken élő család számára biztosított és biztosít a mai napig megélhetést. Minőségi termékeivel, pedig belföldön és külföldön egyaránt öregbíti Mernye jó hírét.

A munkaállomásoknál és a cég vezetésében is generációk váltották egymást, hiszen a cég vezetésének feladatai ma már az alapító gyermekeinek, Minorits Balázsnak és Ritának vállait nyomják, és bizony van olyan egykori munkavállaló, aki azóta már nyugdíjas éveit tölti és természetesen vannak olyanok is, aki nemrég lépték át először a telephely kapuját.

A mai, városiasodó világban különös jelentősége van annak, hogy a vidéken élők munkát találhassanak maguknak. Minorits Gépgyártó Kft. és a hozzá hasonló vállalkozások adnak esélyt Mernyének és a környező településeknek, hogy fejlődhessenek, és tervezhető jövőt jelenthessenek a ma és a jövő generációi számára.

A jövőbe senki sem láthat, de hiszek abban, hogy a hozzáértés, a szorgalom és a kitartás mindig meghozza az eredményét és az az elmúlt idők eredményeit ismerve kimondhatom, hogy a Minorits Gépgyártó Kft. esetében a felsoroltak közül egyik tényező sem hiányzik. Ebben a tudatban kívánok a jövőre nézve sok sikert és szerencsét a vállalt tulajdonosainak és munkavállalóinak!

Mernye 2017-03-18

Kisfalusi András

Mernye Község Polgármestere