Céginformációk

Céginformációk

A Minorits Gépgyártó Kft. a hajlítás, hengerítés, forgácsolás, hegesztés, valamint a szerelési technológiák szakértője. Minorits József 1989-ben alapította vállakozását, tevékenysége takarmánykeverők, terményszállítók és silótelepek tervezése, építése volt. A mernyei telephelyen fiával Minorits Balázzsal és lányával Minorits Ritával közösen 2001-ben folytatta tevékenységét, majd fejlesztették közösen a gépgyártás irányába. A Minorits Gépgyártó Kft-t 2008-ban, az addig felhalmozott szellemi tőke és tapasztalat birtokában már közösen hozták létre, a céget ma Balázs és Rita irányítják.

A vállalkozás telephelye a Kaposvár közeli Mernyén található, mintegy 2.000m2 gyártóterülettel, daruzott csarnokokkal. A gépgyártáshoz szükséges valamennyi technológiával rendelkezik, az előkészítéstől kezdve, a lakatos munkákon, hegesztésen és mechanikai megmunkáláson át egészen a felületkezelésig. A minőségellenőrzésre, minőségbiztosításra mindig is kiemelt hangsúlyt fektettünk, amit az is bizonyít, hogy a cég megszerezte a MSZ EN ISO 9001:2015 és DIN EN ISO 3834-2 tanúsítványokat.

A Minorits Gépgyártó Kft. jellemzően bérgyártással foglalkozik, bár ezzel párhuzamosan egyre inkább középpontba kerül saját fejlesztésű termékek tervezése és gyártása is. A bérgyártás teljes volumenének legnagyobb hányadát a csúszógyűrű házak, ventilátorfedelek, darualkatrészek, csapágypajzsok, préslemezek, robotalvázak, robotkarok, gyorskapcsolófejek, letalpalóegységek, valamint multiciklonok, láncos szállítók, illetve vedres felhordók előállítása teszi ki. Saját tervezésű és gyártású termékünk a hajószállító és tároló pótkocsi, aminek éppen mostanság zajlik a piaci bevezetése, egymás után járja a hazai és külföldi szakkiállításokat, a fogadtatás pedig bátran nevezhető sikeresnek.

Bár 27 év önmagában is sokat elmond egy cégről, az igazi mércét az eredmények jelentik. Ezért is vagyunk büszkék arra, hogy elégedett megrendelőink között olyan cégek találhatók, mint a Siemens AG, az Ubas GmbH., a Hitzinger GmbH., a Lakics Kft., a PM-Technologies GmbH, a KVGY Kft., a DEMAG-TEREX Kft., a Hanse Hungária Kft., valamint a DKG East Zrt. És biztosak vagyunk abban, hogy együttműködésünk esetén az Önök cége is gyarapítani fogja ezt a sort.

Vállaljuk egyedi termékek készítését is.